fredag, april 30, 2004

Turn on

Jeg har lige lagt mærke til noget. Og jeg er endda knapt vågen efter at have døset hen på sofaen foran DR1 og "A clockwork orange". Jeg har altid et-eller-andet tændt! I min pure ungdom, som ranglet pubertetsknægt med neonfarvede balltrøjer, var det radioen, der altid blev tændt som det første, når jeg trådte ind på mit værelse. Og helst på en rædselsfuld lokalradio. Senere blev det Amigaen, pc'en og siden hen tv'et som altid var tændt. En kort men gloværdig periode var det tv, radio og pc'er, der var tændt konstant samtidigt.

Dengang blev det for meget - så jeg slukkede tv'et....nogle gange i hvertfald. Heldigvis gik mit daværende tv i stykker og jeg havde en lykkelig periode på et halvt år uden tv - og det gik helt forrygende. Jeg købte et spisebord til køkkenet og Martin A og jeg drak en del øl i køkkenet - ofte til Kim Larsen eller bluesmusik. Ja, Martins TV var nemlig også i stykker.

Da fodboldsæsonen startede var jeg dog klar med et nyt tv. Askese kan også overdrives. Men vanen med at tænde tv'et som refleks var væk. Det troede jeg i hvertfald. For netop nu har jeg indset, at nu er det den bærbare, der er tændt stort set konstant og pr. automatik. Jeg vil vælge den næste last med omhu - og jeg vælger bøger. Nu skal jeg i gang med at få læst den stak bøger jeg længe har villet gå i gang med.
Men hvor er det lige at man tænder en bog?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar