søndag, maj 16, 2004

Interview - spørgsmål 1

Jeg kan se at Rasmus fem spørgsmål kommer til at tage en rum tid at besvare, og at svarene kan blive forholdsvist lange. Så nu kommer de et af gangen. Man kan opfatte det som en føljeton, hvor man til sidst må erkende at jeg er komplet afsindig eller ikke.

1. Hvad er helt præcist det fede ved film med sværd, og har du en yndlingsfilm indenfor genren?
Jeg er ikke helt sikker. Men der er noget uforpligtende over en film med mange sværd. Kampscener med hug- og stikvåben er rendyrket action og der er ikke plads til dialog og dybereliggende mening - det er en emotionelt udpræget endimensionel oplevelse. En kamp mellem godt og ondt - sort og hvidt. Jeg føler en barnlig glæde over at kunne hengive mig helt til smukt korregraferet action. Slagvåben er heller ikke så effektive som nutidens skydevåben, der kan rimeligt betjenes uden megen træning. Effektivitet med et sværd kræver træning, det aspekt kan jeg godt lide.

Den slags kampe er også meget personlige, fordi de kæmpende må stå ansigt til ansigt - det forstærker følelsen af opgør.

Måske er det jægerens urinstinkt der gibber i mig når der kæmpes på liv og død. Faktum er at det fascinerer mig som ellers er en fredelig mand.

Okay - jeg er nok bare lidt en drengerøv - men jeg er jo heller ikke 30 endnu.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar