onsdag, juni 16, 2004

Jeg forstår....

Det er fedt at kunne udtrykke sig. Jeg nyder at skrive mine tanker ned. Det skaber struktur i de ting der rumsterer i mit hoved, og ofte er selve processen med at beskrive dem det vigtigste.

For før jeg kan skrive noget, er jeg nødt til at finde ud af, hvad det egentlig er jeg føler. På trods af det lyder simpelt er det ikke lige til. Men vreden, frustrationen eller glæden skal have et ansigt. Jeg tvinges til at kigge indad. Til at se hvad, og derefter til at se hvorfor.

Beskrivelsen af mine tanker og mig selv er en form for renselsesritual. En emotionel bordlægger. Når så alle kortene er lagt på bordet og det rumsterende blotlagt for mit øje, da kan jeg begynde at forstå.

Selvindsigten er værdifuld. Jeg begynder at forstå digteren, som skriver; maleren som maler, musikkeren som komponerer sågar øksemorderen, der går løs på den tilfældige cyklist.

Det handler om udfrielse.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar