fredag, august 06, 2004

Det er ikke Disneyland

Jeg vil ikke sige at jeg bliver bange, men jeg kan ikke undsige mig for at blive en kende betænkelig efter at have læst uddrag af Guatamalas kriminalitetsstatistik for første halvår 2004.

Som en ung amerikansk rygsækturist sagde i Lonely planets pilotguide om Guatemala "this is no Disneyland", og jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

Jeg må satse på at mor, Mette og andre behjertede sjæle ikke læser statistikken, for ellers får jeg da ikke lov at tage afsted.

Måske skulle jeg istedet få en seddel med, hvor de skriver at de vil finde enhver potentiel voldskriminel Guatemalteker som krummer et hår på mit hoved. Tro mig våben eller ej - så bliver det en ynkelig og meget meget flov og lillebitte hærdet kriminel efter de skældud han vil komme til at få. Hvis min mor bliver gal behøver man ikke kunne et eneste ord dansk for at forstå "kig på mig når jeg taler til dig" i det særlige bidende tonefald som kun mødre behersker.
Og man ville hurtigt forstå at man skulle skamme sig og at man for alvor er i problemer når ens mor hører om det man har gjort.

Nå det bliver forhåbentligt ikke aktuelt. Jeg har ihvertfald tænkt mig at passe godt på, tænke mig om og undlade at tage unødige chancer. Og skulle jeg bliver overfaldet - så får de mine penge uden modstand.

Hvis jeg så fik mulighed for det ville jeg sætte en seddel på ryggen af overfaldsmanden med ordene "Jeg har lige røvet en turist og har masser af penge".
Så ku' han fandme smage sin egen medicin sådan en tølper!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar