lørdag, august 07, 2004

Kontaktbesværlinser

I mange år havde jeg troet, at jeg ikke kunne få kontaktlinser pga. mit lidt særlige syn. Men hele to rare ekspedienter i Synoptik svor, at det kunne jeg skam sagtens.

Igår var så den store dag, hvor jeg skulle prøve kontaktlinser. Planen var at jeg skulle lære at sætte dem i og tage dem ud igen - og efter kort tid forlade butikken med det store begyndersæt under armen.

Men ak! Mine reflekser i øjemuskulaturen er åbenbart i særklasse og meget stædige. I hvert fald skulle ekspedienten bruge en del forsøg førend den blev narret og linserne var sat i, og jeg brugte efterfølgende et godt stykke tid på at få dem ud igen.

Så kom sandhedsøjeblikket, hvor jeg selv skulle sætte dem i. Allerførst kunne jeg uden briller knapt se linserne og da absolut ikke se om de vendte rigtigt. Hvordan kan man se om noget mikroskobisk har form som en dyb tallerken eller en skål?

Tyve minutter, en halv liter tårer og to røde øjne senere måtte vi konstatere, at jeg ikke kunne sætte dem i. For at gøre det hele bedre måtte jeg samtidigt aflevere mine briller til reperation.

Jeg må have lignet en blind tudeprins da jeg bagefter stavrede usikkert rundt i FØTEX, med usikker gang og røde flakkende øjne.

For at være helt ærlig, så er jeg ikke specielt optimistisk omkring hele dette linsecirkus. Faktisk er jeg ikke sikker på at det nogensinde vil lykkes at overbevise min øjenmuskulatur at linser er noget som godt må komme direkte ind i øjnene.

Men briller er da også meget pæne ikk'?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar