fredag, oktober 08, 2004

What you pick up in a pickup

Idag har vi vaeret paa udflugt med sprogskolen til en landsby i omegnen.

Vi koerte i en pickuptruck som med vanlig forsinkelse hentede os i byen. Efter tyve minutters bumblet koeretur paa veje, der gik fra rigtigt gode til absolut elendige i den raekkefoelge kom vi til en picturesk landsby omgivet af malerisk marker og maejestaetiske bjerge. Wow!

Da vi kom ind i huset hos den lokale kvinde vi skulle besoege maatte vi hele turen rundt og hilse paa de ti personer der var. Mit navn var genstand for stor morskab. De syntes at det var et virkeligt sjovt og soedt navn. Dog mente jeg at kunne fange at Don Jeppe (Don Yepee) maatte betyde noget paa spansk.

Ganske rigtigt Yepee er et kaelenavn for store drenge, saadan lidt ala groenaert eller fister.
Hmmm! Da jeg spurgte om det var meget komisk at jeg hed det sagde de alle, nejda overhovedet ikke for jeg hed jo Jeppe. Omend de udtaler det stort set ens var det altsaa ikke noget man grinte af. Det var blot morsomt.

Hvad forskellen var ved jeg ikke, men de var utroligt soede og syntes oprigtigt at mit navn var interessant, morsomt og ret fedt paa en og samme gang.

Om ikke andet var jeg midtpunkt uanset hvad vi lavede. Don Jeppe er populaer hos det guatemalanske folk. Alle smiler, griner og klapper mig paa ryggen.
Og hvad goer det saa at man har et fjollet navn?

Efter en tur ud i marken, hvor hoejdepunkterne var da vi fandt en doed babyslange og fik at vide at moderen naturligvis var taet ved og da kvindens soen skoed et kaffebaer i roeven paa Daniel med sin slangeboesse.

Tilbage i huset fik vi et traditionelt guatemalansk maaltid. Selvsagt fik Don Jeppe henholdsvis ros, latterbroel og stor opmaerksomhed under sin frembringelse af fire naesten runde tortillas.

Klask en dejklump frem og tilbage mellem to vaade haender og du ved hvad jeg mener.

Den traditionelle mad er fantastisk laekker. Sund er den velsagtens ogsaa. Staerk og sukkersoed kaffe til mad blir nu alligevel aldrig helt min favorit.

Tilbageturen var absolut griner!
Vi sad alle bagi en aaben pickup, mens den arbejdede sig ned fra hoejderne. Milli som er den underviser der var med paa turen begyndte stort set uprovokeret at laere os alle de grimme, og dermed enormt interessante, gloser i det guatemalanske sprog.

Det var jo ikke fordi vi havde lyst, men eftersom jeg skal paa stadion soendag har jeg brug for dem.

En chickenbus kom lidt for taet paa og hans intense brug af horn var startsignal til et sandt raabeinferno fra vores side.
Han blev vist ret knotten over gloser som "boesse", "soen af en luder", "op i roeven", "spis mit lort" og den absolutte favorit "skrael min pik!".

Vi grinte saa vi fik ondt i maven.

Hvad man dog ikke samler op i en pickup!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar