mandag, januar 31, 2005

Hvad er det I har så travlt med?!

En ting jeg har lagt mærke til efter jeg kom tilbage fra rejsen; er at ALLE har så satans travlt her i Danmark. Vi kan ikke komme hurtigt nok ind i bussen, finde et sæde hurtigt nok og så snart vi har lagt numsen på hynden begynder vi at fokusere på at vi jo absolut skal af det rigtige sted og naturligvis – hurtigt ud af bussen.

Når vi går på gaden er det ikke mindre end en katastrofe, hvis vores ilstrækmarch afbrydes af rødt lys. Så laver vi himmelvendte øjne, trommer med fingrene, klapper tasken eller andet der tydeligt indikerer overfor omverdenen, at vi oplever en pause vi simpelthen ikke har brug for eller tid til.
Så snart et lys skifter fra rød til gul genstarter vi ilstrækmarchen nu i forceret tempo for at indhente det tabte.
Men hvad er det så egentlig vi har så pokkers travlt med?
Jamen ingenting såmænd. Ikke hvis vi virkeligt ser os selv i øjnene. For meget få af de gøremål vi er på vej til er pine død nødvendige at gennemføre på kortest mulig tid. Hvor mange liv ville gå tabt, hvis vi alle kom for sent til den næste bus eller tog? Meget få og sandsynligvis ingen!

Vi stresser helt uden grund. Og vi mennesker er jo flokdyr, så ligeså snart en kælling i flokken bisser – ja så bisser vi sgu med. Men ikke denne trækhest! Jeg gider ikke stresse over den evigt tilstedeværende risiko for at misse den næste bus. Så venter jeg bare på den næste efter den, og tager mig en kop kaffe, en øl eller en håndfuld spejdersnus og nyder at få en pause i den hektiske dagligdag som vi tilbeder og tilstræber herhjemme.

Så slap dog af for fanden! Tag en smøg og mis den næste bus, det er godt for dit hjerte.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar