fredag, februar 25, 2005

Boremaskinetypen

Det skete i de dage at Jeppe, søn af Anton drog til sin fødeby Århus for at anskaffe sig bolig, hvor han med tiden kunne mangfoldiggøre sin slægt, uden at pådrage sig alt for mange faderskabssager.

Først måtte han indflytte alt sit jordiske gods i sin nye bolig. Han forespurgte hos sin stamme og tre raske mænd blev udvalgt til at bistå med det digre erhverv. De var stærke og udholdende og snart var indflytningen en realitet. Og Jeppe så at det var godt.

Dernæst skulle han ibore og ophænge ting, som priste materialismen og effektiviteten. Derfor forsynede Gud og Silvan ham med boremaskine og bor. Først på den syttende dag efter indflytningen velsignede Gud ham med både boremaskinenel og bor til at udføre sin dåd.

På toppen af Trøjborgbjerget viste gud sig for Jeppe i form af en brændende Thinkpad og befalede ham at bore i murstensvægge for at prise hans herlighed. Gud kundgjorde for sin hengivne dicipel, hvorledes dåden skulle udføres i hans navn.

Således optændt af hellig ild borede Jeppe trofast i stenvægge for at følge Herrens bud og for at ophænge ting.

Jeppes armen blev tunge og gjorde ondt og han spurgte sin Gud "Herre skal det gøre pissenas i mine arme, og hvorfor får jeg hele tiden borestøv i øjnene - det svider af Lykketoft til".
Gud svarede ham ikke for han var sikkert igang med at tilse vigtigere ting. Således svigtet af sin gud gav Jeppe op og stillede sig tilfreds med blot få ting på væggene og helligede sig istedet det simple liv. Det simple liv sendte ham i retning af østens filosofi.
"Svigter du mig" spurgte gud. "Ja du kunne bare tage telefonen en anden gang. Jeg slår op" var det hovmodige svar. "Jeg behøver ingen Gud for at kunne få tingene til at virke. Du er ganske overflødig".

Nu virker mit kabeltv ikke og jeg kan ikke finde P3 på radioen....

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar