onsdag, august 31, 2005

Barnevognsegoisme

Ja det er dig jeg taler til! Dig med klapvognen og næsen i sky. Stop lige en gang og vær lidt opmærksom bare et øjeblik. Det kan jo være svært nok lader det til.

Jeg er simpelthen så PISSETRÆT af alle de som kører rundt med barnevogne og klapvogne på offentlige steder. Efter at have overværet talrige eksempler ser det ud til at en andel af danske forældre ikke er istand til at bevæge sig rundt med guldklumpen på hjul på en ansvarlig måde.

Ofte støder jeg på især mødre som kører med barnevognen på cykelstien eller vejen - i den forkerte retning og uden opmærksomhed på medtrafikanter. Og når de så endeligt tilfældigt opdager dig som kører der hvor det er beregnet så får man det sure "kan du ikke passe på barnet" blikket. Jamen jeg cykler sgu da stille i den rigtige retning på cykelstien for fanden din so og er tilmed så opmærksom at jeg ringer med klokken! Grrrr! Jeg er enig i at man skal tage hensyn til både børn og deres forældre i trafikken, men som minimum må man da kunne forlang at de overholder færdselsreglerne og er opmærksomme i trafikken. Man kan sgu da dikke-dikke på andre tidspunkter og formode at en modkørende ifølge fysikkens love rammer lige hårdt uanset hvor nuttede det ramte er.

Det som får min vrede til helt at Accelerere er, at man som førende en barnevogn pr. automatik regner med at resten af verden flytter sig for en og derfor ikke behøver at ændre kurs eller fart. Den selvfølgelighed der er i blikket over en hasarderet kørende mor, når man på fortorvet må springe til siden for at undgå en påkørsel gør mig inderligt vred.
Bare fordi man har en klapvogn skal man da tage hensyn til andre.
En kindhest og et møgfald i 100 Db-klassen er på sin plads! Men istedet er det mig som må føle mig som et dårligt menneske over at stå i vejen.

Der findes ikke nogen lovbekendelse eller uskrevet regel om at forældre står over alle andre i trafikken.

Så herfra en arrig opfordring til alle forældre om at være opmærksomme på vi andre og overholde reglerne, hvis I vil have opmærksomhed fra vi andre.

PS: Streamere i bagruder med teksten "Børn i bilen hold afstand" er noget fis. For det første er jeg nød til at køre tæt på for at læse det (der kunne stå noget interessant) og for det andet tror jeg at sindsyge bilister er pisseligeglade med ALLE andre - også børn!

Ahh det lettede.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar