mandag, august 01, 2005

Udretningsløs søndag

Jeg havde nogle praktiske ting jeg skulle have haft gjort igår. Haft gjort er det rette ordvalg for jeg fik ikke gjort det. Man kan vel sige at jeg aldrig var tæt på.

Efter at have filosoferet lidt over det i morgenbadet er jeg kommet frem til at fremover vil jeg ikke planlægge efter at skulle ordne praktiske ting om søndagen. Så vil jeg hellere vaske trappeopgang og køkkengulv mandag aften, hvilket iøvrigt er et meget aktuelt bud på min mandag aften.

Ulempen ved min nye model er at mængden af ting der skal gøres ikke falder så jeg skal hermed i fremtiden udføre 1/6 flere pligter de resterende dage. Nu bliver jeg måske fristet til også at friholde mine lørdage, hvorved mine hverdagsaftener bliver endnu mere pligtprægede og...nej det er skruen uden ende. Måske skulle jeg investere tiden jeg bruger på at udtænke nye løsninger på ærligt og praktisk arbejde. Lade knofedt afløse luftkasteller. Men hvad er det sjove i det? Og så ville jeg jo ikke være mig, hvis jeg gjorde det.

Man skal nok bare gøre den slags ørkesløse favntag med de sure ting i livet til eksistentielle spørgsmål for herefter at gøre som man har mest lyst til, hvilket sjovt nok aldrig er det mest fornuftige. Men tanken om rational man er jo også forkastet så hvorfor dog forsøge at efterleve en lov der ikke er?

Måske skal jeg bare betale mig fra det? Men hvordan skal jeg så bruge den sparede tid på at tjene de ekstra penge til at dække udgiften? Det ser ikke ud til at denne tangent nogensinde ender.....

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar