lørdag, oktober 22, 2005

Godt i gråt

Der er eddermame godt nok gråt idag! Himlen har samme farve som en revisorbuks og den dovne regn kan ikke rigtigt svinge sig op til en ordentlig skylle, men ej heller tage sig sammen til at få regnet af.

Men det er efterår! Og det er det perfekte vejr til varm kakao.
Efteråret er ubetinget min favoritårstid. Det er ikke opreklameret som sommeren, mere ærligt end forår og vinter. Efteråret er en dogmeårstid uden filter og store armbevægelser. Det gør at jeg kan fokusere på at gøre ting jeg holder af uden at have dårlig samvittighed over alle de grillaftener, roture, bål, hyggeture på fortovscafeer jeg ikke når ved at kukkelure indendøre.

Efteråret er melankoliens årstid - og melankolien er en sindstilstand jeg holder meget af. Det er nemlig her de smukkeste og sarteste tanker tænkes og livets skønhed fremstår med al sin skrøbelighed.
Der er intet bedre end en tur i skoven, hvor man kan dykke ned i årstidens farvelade. Lade sig omfavne af symfoni i gult, brunt og orange. Bagefter går man hjem og drikker varm kakao.

Sidste år fik jeg slet ikke oplevet efterår fordi jeg var ude at rejse. Dengang savnede jeg det ikke rigtigt - men jeg vidste samtidigt at jeg ville glæde mig til dets komme i år.
Nu er det her pludseligt og det er pragtfuldt.
Også idag selvom det er gråt og vådt. Men samtidigt er det også tranquilt og tilbagelænet ligesom jeg.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar