onsdag, oktober 26, 2005

Op, ned, op ned - tanker fra et skrivebord

Det er hektisk på arbejde for tiden. Jeg får lov at knokle, hvilket ikke gør mig så meget.
Tingene skifter hele tiden og overraskelserne kommer i en lind strøm.

Nu er jeg kommet dertil, hvor det skifter ofte - det ene øjeblik er jeg oppe fordi alt kører og det næste øjeblik dukker der noget op - og så ser det ud til at det hele ikke kører. Kort efter får vi løst sagen og så ser det godt ud igen. Det skifter så meget at jeg efterhånden tager det med et gran salt - for intet er tilsyneladende permanent.

Dog synes jeg at bemærke en trend, hvor det er mere oppe end nede. Det kunne jo ligefrem tolkes som om der er håb. Det er jeg sikker på at der er.
Og så er det pludselig knapt stå hårdt at bruge aftener og tidlige morgener på at arbejde.

Men jeg har også indset at det skal være undtagelsen og ikke reglen. Jeg værdsætter mit privatliv for meget til at ville afgive en del af det i længere tid af gangen og da slet ikke som standard.
For år tilbage havde jeg problemer med at skelne arbejds- og privatliv. Den fejl begår jeg ikke igen. Hvor jeg i en periode kom til at sætte arbejde over privatliv så er prioriteringen i den grad omvendt nu.
Det betyder ikke at jeg ikke er glad for mit arbejde, er ambitiøs og seriøs. Det betyder bare at jeg vil være et helt menneske og arbejdet er kun en del af mit liv.

Hvis jeg skal være meget meget ærlig så vil jeg sige at kunne jeg leve et liv på farten og tjene på det ved at skrive eller på anden vis gøre noget der tillod mig at være væk i længere tid af gangen (og nej jeg skal ikke være den nye æreskonsul på Haiti) - ja så ville jeg være i syv sind om jeg skulle gøre det. Eller rettere lade være med at gøre det.

Men det er ikke en aktuel bekymring så jeg koncentrerer mig om at få mest muligt ud af det liv jeg lever nu. Her er det vigtigt at jeg er god til og kan lide mit arbejde, men også at mit liv er (meget) andet end arbejde.

Nå men tilbage til arbejdet....

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar