torsdag, maj 25, 2006

Dag 3 som Macbruger

Nu har jeg haft min Mac i halvandet døgn og brugt den nogle gange. Styresystemet Mac OS X Tiger er generelt rigtigt godt og nemt at gå til. Men jeg kan godt mærke at jeg skal bruge noget tid på at lære systemet at kende og især blive mere fortrolig med menuerne. Ved at opleve, at jeg ikke automatisk ved, hvorhenne jeg kan finde netop den funktion jeg har brug for, er jeg blevet klar over, hvor meget jeg har Windows inde under huden. På en PC er jeg (indtil videre) mere effektiv fordi der er meget kort tid fra tanke til handling.

Tastaturgenveje er jeg slet ikke startet på at sætte mig ind i - det må komme senere. Dog nyder jeg at skulle lære noget nyt, hvilket også var et af argumenterne for at skifte til Mac.

Allerede nu kan jeg godt fornemme at der er noget intuitivt over Mac'en og at det indbyder til at slippe kreativiteten løs når man sidder ved tastaturet.

Jeg har et naivt håb om at Mac'en kan anspore mig til at skrive oftere, skrive bedre og skrive længere tekster. Ikke kun her på bloggen. Dybt nede i maven eller hjertet måske har jeg en forfatter slumrende. Måske kan MacTilde lokke ham frem og guddommelig inspiration give ham et projekt, som giver mening.

HOV jeg har lige opdaget at når jeg er op blogger.com med Mac kan jeg ikke formattere tekst!?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar