tirsdag, juli 25, 2006

Flasker på vejen og ungdomssløvsind

Gennem den sidste tid har jeg lagt mærke til at der på cykelstierne og i vejsiderne ligger pulveriserede flasker mange steder. Alt for mange steder til at det kan tilskrives uheld og øget drikkevareindtagelse i det offentlige rum.

Jeg føler mig overbevist om at der blandt unge er kommet en trend, hvor det er cool at smadre flasker på cykelstien så man kan få punkteret nogle cykler.

Det er ikke noget nyt at unge gør åndsvage ting, fordi de ikke har lært at bruge deres hjerne endnu og fordi deres energi bruges på at spise, undgå læring, sove og videospil.

Men her er det så at jeg ikke forstå konceptet med at strø glasskår ud over cykelstierne i massive mængder. De er der jo slet ikke til opleve de ønskede punkteringer. (Måske fordi jeg cykler på arbejde før ni, hvor ganske få procent af de ferieramte teenagere er vågne).

Altså sad der nogle teenagere med popcorn, videokamera i en sofa på fortorvet på første parket til at se mig race min MBK ind i knæhøjt glasskår - så kunne jeg forstå det. Gjorde de så noget ud af at fejre synes at først punkteringen af min cykel og derefter jeg inden jeg forbløder oven på min smadrede sorte havelåge - ja så gav det noget mening at investere tid i at lægge den slags fælder for vi satans cyklister.

Kunne de ligefrem sidde med en grammofon tilkoblet enorme højttalere og scratche sig frem på en vinylplade af Champagnegaloppen så punkteringen af mine dæk nøjagtigt passede med lyden af den springende champagneprop. Ja så havde de sgu fat i noget.

Men sådan er det jo ikke. Der er tale om at nogle fulde, skabagtige døgenigte af underbegavede teenagere med buldrende ungdomssløvsind - i sanseløshed slynger tømte Barcardi breezerflasker ud på cykelstierne inden de kort efter falder om i deres senge med stive Ferrarilagner og sover til langt ud på formiddagen.

Måske burde MTV eller det infame The Voice TV vise korte infospot om punkterfrie dæk så de ville fatte at effekten slet ikke er så stor som de forestiller sig.

De skulle fandme over knæet og have hamret tunge læderbælter med G-nøglespænder dybt og tungt ind i deres blege kød. Det er generationen vi sagtens kan undvære!

Den næste under tyve år jeg ser på gaden med en Barcardi breezerflaske i Århus Nord får en kindhest og bliver tvunget til at sluge samtlige glasskår fra flasken.

Morfar er ikke vred eller skuffet - morfar er hævngerrig!

1 kommentar:

  1. Tak for dette blog-indlæg!

    Cyklede på en Bacardi-flaske her til aften og googlede straks efterfølgende "cykelsti glasskår" etc for at lære om lovgivning på området, og stødte altså på dit sjove bitre indlæg! Spejling af min frustration! Tak :D

    SvarSlet