fredag, juli 21, 2006

Materialismen genindsværget tur/retur

Jeg skrev for halvandet år siden, kort efter min hjemkomst fra rejsen og det simple rejseliv, et indlæg om det simple liv.

Der var tre ting jeg ønskede at gøre anderledes med mit liv herhjemme:

  1. Være mindre materialistisk - færre ting og mere fokus på oplevelser
  2. Bruge mindre tid og energi på pligter og åndelig tomgang
  3. Prioritere min tid bedre - så jeg gør de vigtigste ting og gør dem ordentligt

Jeg vil sige at med punkt 2 og 3 er gået udmærket. Men med punkt 1 er det vel nærmest gået helt i den anden retning. I perioder ihvertfald.

Efter en periode, hvor jeg har været ret materialistisk (og det har været fedt), vil jeg se om ikke jeg kan bruge mine ressourcer anderledes og istedet sikre mig at jeg får maksimal nydelse ud af dem. Bhutan ledes af en konge som regerer efter at maksimere Bruttonationallykken og ikke Bruttonationalproduktet. Det er en smuk tanke, og bruttolykken er vel egentligt det som de tre punkter dækker over. (Min nytårstale her på bloggen handlede blandt andet om lykken) Så det vil jeg forsøge at kopiere i min egen lille mikroøkonomi.

Materialisme er ikke nødvendigvis dårligt, men det skal være et bevidst valg for at blive lykkelig. Og dermed er lykkeoptimering jo igen det centrale punkt.

Status nu er at jeg gerne vil være lidt mere umaterialistisk og mere fokuseret på oplevelser og på at eje og anskaffe ting.

Er det varmen som har givet mig pip og givet mig deleriske zenagtige tanker eller har jeg fat i noget?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar