onsdag, juli 19, 2006

Poliotte, polini, politi - nu kommer vi!!!

Jeg var blevet hyret af min ven Torben til en lille event, som skulle løbe af stablen i en skov ved Grenaa.

Torben er leder af en sommerlejr for børn, hvor der traditionen tro altid er et natløb. I år gjaldt det narkosmuglere. Da de havde fået saftevand og boller efter aftenhyggen kom jeg løbende ind i salen og bad om ro. Jeg præsenterede mig som Kriminalkommisær Jeppe Abildskov fra Århus Politis narkoafdeling. Vi havde fået et tip om at der var narkosmuglere i skoven og da salatfadet var punkteret ved Løgten efter påkørsel af et pindsvin så måtte Politiet jo bede børnene om hjælp til at fange smuglere.

Først kom de næsvise spørgsmål om jeg nu virkeligt var en politibetjent, så råbte de fleste at de nok skulle hjælpe - og så kom gråden fra nogle af de små som blev bange.

Så med 50 børn i hælene med lommelygter "listede" vi gennem skoven ned til en parkeringsplads, hvor en bil kørte væk med hvinende dæk så snart vi viste os. Tilbage på jorden lå 6 poser med narko - som jeg naturligvis smagte højtideligt på.

Derefter gik den vilde jagt gennem skoven med hujende børn og brølende unge mænd, der sortklædte og med sløringscreme i hele hovedet stormede rundt og med skiftende held undgik børnene gennem heftige tre timer.

Midt i det hele trillede en rigtig patruljevogn gennem skoven og nogle af ungerne løb over til bilen og spurgte om de var kommet for at hente smuglerne. Da de spurgte om det var et natløb , blinkede Torben til dem - og de sagde at de ville køre om i den anden ende af skoven og lede der.

Klokken et var fire storsvedende smuglere med sand i bukserne og bare tæer bundet forsvarligt til bænkene i opholdsstuen.

Så var der pølsebrød - også til smuglerne.

Det var skægt - rigtigt skægt endda!
Børn er så livsbekræftende med deres glæde og entusiasme- og der skal ikke meget til at få dem engageret.

På vejen derud var der iøvrigt en gammel mand, der hev i grenaabanens nødbremse på Hornslet station på vej ud af toget. Vi fandt aldrig ud af hvorfor.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar