onsdag, august 23, 2006

Om at være verdens dårligste til at skrive ønskeseddel

w.Det burde jo sådan set være nemt nok. Man skal bare skrive alle de ting ned man ønsker at man havde, men ikke har.

Jeg kan nemt komme i tanke om ting jeg godt kunne tænke mig: mange måneders betalt ferie, en jaguar, egen karribisk ø, et kolonihavehus, Ferrarirød Francis Francis espressomaskine, digitalt spejlreflekskamera, en polak, en altan osv.

Begrænsning 1: Realisme
Det skal jo gerne være sandsynligt at de, som læser ønskesedlen har den økonomiske formåen til at købe det ønskede.
Dermed bortfalder for mit vedkommende et stort antal potentielle ønsker.

Begrænsning 2: Tilgængelighed
Det skal være noget som er muligt at fremskaffe indenfor tidsvinduet mellem kundgørelse af ønskeseddel og afholdelse af gaveafholdelsesceremoni.
Da jeg ofte er ret sent ude med mine ønsker og har specifikken underlige ønsker så begrænser det igen.

Tøj har jeg det egentligt allerbedst med selv at købe så jeg ønsker mig meget sjældent tøj fordi jeg ikke kan være sikker på at det jeg får er noget jeg vil bruge.

Begrænsning 3: Kedelighedsfaktor
Min mor forlanger at jeg ønsker mig ting som ikke er kedelige. Dette indbefatter bøger, cd'er, dele af køkkentøj (har ikke helt fanget hvad der gør om noget er defineret som kedeligt eller ej) og superpraktiske ting.

Hvis jeg har ønsket mig noget flere gange så bliver det tilsyneladende kedeligt at gense det på ønskesedlen og dermed bliver det dømt kedeligt. Så hvis jeg ikke får det i første hug så får jeg det formentligt aldrig.

Jeg synes jo egentligt ikke at bøger er kedelige så denne begrænsning giver virkeligt problemer.

Begrænsning 4: Nødvendighed
For det meste så køber jeg de ting jeg gerne vil have så summen af uopfyldte ønsker holdes generelt på et minimum. Så mine ønsker har en forholdsvis kort frist fordi jeg simpelthen anskaffer mig de ting jeg gerne vil have.

Alt det ovenstående udmønter sig i at min ønskeseddel består af følgende:

  • Mørke træmasker (som jeg vist har ønsket mig før og dermed er kedeligt)
  • Kogebogen "Chili madness" (den lyder så voldsom at jeg tror den måske ikke er kedelig)
  • Specielle chilier (Det er vist for underligt og svært at skaffe så den er nok streget)
  • Japansk kokkekniv ( det var vist for svært at købe så den er sikkert også ude)
  • Hjælpemidler til spanskundervisning (igen igen for svært)
Resultatet er en hel tom ønskeseddel, så måske ønsker jeg mig virkeligt slet ikke noget?

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar