lørdag, august 05, 2006

Overflod

Jeg meldte mig for nogle måneder siden ind i Folkekirkens Nødhjælp. Her til formiddag sad jeg og læste om minerydning i Congo og situationen i Sudans Dafurprovins organisationens blad "Nød". Og jeg kom til at tænke over en udtalelse som Billed-Bladets chefredaktør Anders Thisted er kommet med "Vi lever jo nærmest i Paradis i Danmark og derfor bør vi gøre noget for andre."

Han er har ret og måske er det netop det faktum at langt de fleste af vi som bor i Danmark har et liv ude reelle livstruende problemer. Vore dilemmeaer er ikke mellem liv og død men mellem bil og bus og Inspiration og IKEA.

Selvom jeg i gennem tre år har haft et sponsorbarn i Mexico og betaler sølle 50 kroner om måneden til Folkekirkens Nødhjælp så er det ikke nogen stor indsats. Det er i virkeligheden et greb i lommen og når jeg indregner at beløb der overstiger 500 kroner er fradragsberettigede så svarer mit månedlige bidrag til tre pizzaer fra Marcus på hjørnet.

Jeg vil bruge det næste stykke tid på at se om jeg istedet for blot penge kan bidrage med mine evner og arbejdskraft til at hjælpe. Hvordan ved jeg ikke, men jeg føler at jeg har pligt til at give en del af mit mentale overskud og økonomiske overflod til et godt formål.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar