tirsdag, september 12, 2006

Held og tandlæger

Jeg har lige været til tandlæge og få lavet en fyldning i en tand.

Siden fire horrible år med hyppige besøg hos overivrige og stærkt eksperimenterende bøjletandlæger i teenageårene har jeg haft tandlægeskræk.

Jeg er angst for at det gør ondt, og angst for at blive bedøvet. Unægteligt et skidt udgangspunkt.

Det var fire år siden jeg af uransagelige årsager ikke længere fik de halvårlige indkaldelser til tandundersøgelser og jeg har hele tiden udsat at opsøge en tandlæge.
For et par måneder siden mistede jeg en plumb og så kunne det ikke udsættes længere og jeg var for tre uger siden hos tandlæge for første gang i fire år. De 25 minutter i venteværelset føltes som Poul Dissings sang "25 minutter endnu".

Men de var mægtigt søde og svor at jeg altid ville få smertefri behandling. Så fik jeg lidt skældud og var kort efter den lykkelige ejer af diverse mundhygiegneprodukter.
Mit held er stadig ikke sluppet op - og der var ikke noget ud over den plumb, der skulle erstattes.

Det fik jeg ordnet idag. Århus Sporveje besluttede at bidrage til spændingen og min stramme tidsplan med 8 minutter til at gå fra bus til tandlæge blev til to minutter. Så jeg kom direkte ind i stolen - stakåndet og svedende. Før jeg vidste af det var jeg blevet stukket med to kanyler og fyldt til randen med vat, bideklodser, slanger og et virvar af stadigt skiftende sterile stålinstrumenter.

Det var ikke nogen nydelse, men slemt det var det faktisk ikke. Altså ikke før jeg skulle betale. Ja det er godt nok det dyreste plastic jeg længe har købt....

Heldigvis skal jeg afsted igen om en måned.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar