søndag, november 26, 2006

Hvordan italienerne koger pasta

Jeg har lige set "Hjemmeservice" på DR2.
Her så jeg et tip til, hvordan italienerne koger pasta.

Til 100 gram pasta går 1 liter vand og 10 gram salt. Nu er 10 gram salt meget, men der skal generelt bruges mere salt end man regner med og pastaen skal koge kortere tid end man tror.

Da jeg gik til italiensk madlavning gik vores underviser, som var italiener og meget latinsk, rundt med en teske og smagte på vores pastavand. For det meste hældte hun meget ekstra salt i og hvis man stod i nærheden og lignede den formastelige undersalter - ja så fik man et rap over nalderne med skeen!
Så vigtigt er pastakogning for en rigtig italiener. Så skal man lege italienofil kræver det et stort saltforbrug.

Hurtig hovedregning viser iøvrigt at jeg noget oftere skal bruge min ti-litersgryde.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar