tirsdag, november 28, 2006

Opskrift på Tirami su

Onlineopskrift

Det er altid meget rart at have de bedste opskrifter til at ligge online - så her kommer min opskrift på Tirami su, som er en symbiose mellem familieopskriften på den unge kvindelige underviser på italiensk madlavning fra år tilbage og opskriften fra en legendarisk italiensk kom. Hele ideen er at istedet for den tidskrævende opbagte creme - så laves cremen ved udelukkende ved at blande æg, sukker og mascapone, hvilket gør det hele en hel del nemmere. Og nemt er godt.

Det smager stadigvæk forrygende og ser fantastisk indbydende ud.
________________________________________
Tirami su (kvik mig op)
Til 4 personer

Ingredienser

1 æggeblomme
1 spsk sukker
1 tsk vanilliesukker
250 gram mascarpone
1 ¾ dl stærk sort kaffe
1 spsk kaffelikør (jeg bruger i stedet marsala som er italiensk hedvin)
10-12 Savoiardi a.k.a lady fingers småkager (mindst)
1-2 spsk kakaopulver

Tilberedning

  1. Kom æg, sukker og vanilliesukker i en skål og rør det varsomt til en cremet masse. Vend mascarponen i og rør blandingen jævn og glat.
  2. Kom kaffen i en skål sammen med kaffelikøren (marsalaen)
  3. Dyp småkagerne i et sekund eller to i kaffeblandingen (med sukkersiden opad), bare så de kan nå at suge nok til sig til at forblive faste og ikke falde fra hinanden.
  4. Læg småkager og mascarponecreme lagvis i fire portionsskåle (eller i én stor). Slut af med et mascarponelag, drys med kakao og sæt desserten i køleskabet indtil den er blevet fast.
  5. Server!

Jeg foretrækker at lave én portion i en større skål og bruge mere kaffe, mere likør/marsala og flere småkager så jeg kan lave flere lag. Med mere væske i småkagerne behøver man ikke helt samme forhold mellem creme og småkager. Pas dog på at småkagerne ikke får for meget væske og at blandingsforholdet mellem kaffe og likør er passende. For så kan retten blive for sprittet.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar