torsdag, december 21, 2006

Her bliver jeg harm

En dansk speciallæge har foreslået at alle danskere testes for HIV-smitte.
Årsagen er at af de anslåede 5.000 HIV-smittede danskere ved 1.000 ikke at de er smittet og er dermed, ganske uvidende, smittebærere.

Men patientforeningen mener at det er jo er en privat sag om man er smittet eller ej. Man skulle sgu tro at de blot ønker at hverve medlemmer. HIV-smittede finder vel på et tidspunkt ud af at de er smittede alligevel. Og selvom det er et hårdt slag for den som bliver afsløret som værende smittet - så må det alt andet lige være en fordel at komme i behandling hurtigst muligt.

Men tænk, hvis man efterfølgende finder ud af at man uforvarende har smittet andre. Den tanke må være svær at bære. Så jeg forstår ikke patientforeningen. Sandheden kommer jo frem alligevel - men konsekvenserne kan nå at blive større, hvis der går lang tid.

Nuvel - det er en dyr måde at begrænse smitten på. Men en obligatorisk kontrol af alle der i forvejen afgiver blod, kontrol i fænglser, på sygehuse og ved alle lægecheck kunne jo betyde at man ville fange en god andel af de smittede.

Jeg må indrømme at den afvisende holdning gør mig harm.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar