mandag, december 04, 2006

Julestuen var en succes

Ganske som de andre ord var julestuen helt utrolig hyggelig og varede længe. Ikke helt til påske - men klokken 4 om morgenen.

Min nabo Mikkel siger at de ikke har hørt noget larm (udover om eftermiddagen hvor de var med). Jeg er ikke sikker på at det samme gør sig gældende for min underbo. Jeg må nok hellere kigge ned med bestikkelse i form af hjemmebag.

Hele herligheden startede lidt i to om eftermiddagen, hvor underbo og nabo kom ind og Anne a.k.a Gud kom ind. Så dryppede gæsterne ellers ind i jævnt tempo. Der blev spist hjemmebagte småkager, kogte klejner, æbleskiver, hjemmelavet konfekt og drukket glögg og juleøl. Imens startede fabrikationen af julepynt og jeg har nu noget totalt old school julepynt i form af appelsiner med nelliker ophængt i rødt silkebånd.

Senere kom der gang i gryderne og ovnen og flæskesteg og medister blandede sig med brune kartofler, grønlangkål, kartofler og sauce.

Det smagte forrygende. Ris a lamanden til 16 personer blev næsten spist på trods af at vi næsten.

Pakkelegen var intens ganske som den plejer. Dog var der ingen hadegaver i spil, hvilket betyder at næste år må der være klar overvægt af u-ønskede gaver for at opveje det - ellers forstyrres balancen mellem godt og ondt i universet...

På trods af mine skriftlige advarsler til alle andre beboere i opgangen om at der højest sandsynligt ville forekomme skønsang af salmer i det tidsrum, hvor julestuen kørte - så fik vi kun sunget en halv salme på de 14 timer.
Lidt skuffende set i lyset af at vi aldrig før har haft så mange sanghæfter (over 20).

Julestemningen kom frem. Der var masser af glade mennesker og søndagens mathed var med visheden om at det skyldtes 14 timers intens julehygge.

Så nu bliver det også jul i år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar