fredag, januar 04, 2008

Årsopgørelse for 2007 - lettere forsinket

Året der gik
Igen i år  vil jeg gøre det forløbne år op.  Jeg har flere gange selv nydt at læse årsopgørelsen for 2006 og lige få rockerversionen af, hvordan det år forløb.
Nu har jeg ikke delt mine oplevelser, tanker og liv med Jer i nær samme grad som tidligere år, men i mit offlineliv er det gået ganske fint.
Det er måske heller ikke i år sket det store banebrydende ting, men jeg fornemmer at der er lagt an til at der kan ske noget i den kommende tid.    Noget ulmer og kan vel tænkes at dukke frem til overfladen.

Økonomi
Jeg er hverken fattig eller rig.   Der er ikke ting jeg rigtigt mangler.  Omvendt kunne jeg jo altid godt tænke mig en Jaguar i racing green og råd til at rejse kloden tynd eller måske bare blive hængende i Caribien i årevis.
I år har jeg leget lidt med investeringer.   Bortset fra et par smågevinster og en masse fornøjelig tid brugt på at sætte mig ind i investeringsteori og diverse aktier så er det ikke noget jeg har fået det store ud af.   Men det kan meget vel komme i årene fremover.
Men året har samlet set være ganske acceptabelt.

Bolig
Udover at jeg i december indrettede kontorplads i mit soveværelse (som lignede et kikset kollegieværelse indtil det nye skrivebord kom), så er der ikke sket det store i selve lejligheden.
Men jeg har fået indrettet ølkælder i mit kælderrum.   Med en stor trefløjet reol, der er proppet næsten til randen med øl.   Det er dejligt at have plads til at kunne købe lidt stort ind i ny og næ når jeg falder over noget spændende eller noget godt øl på tilbud.
Det mest mærkværdige er at jeg faktisk drikker færre øl efter at jeg har fået etableret ølkælderen!
Der er en større oprydning i både kælderrum og især på loftrummet, der truer.  Men jeg overvejer at antage en halvfrelst zen-agtig tilgang og sørge for at få smidt en helt masse ud så der kommer orden i rodet.

Et stille, men fyldestgørende år, hvor frugterne af tidligere års projekter og investeringer kunne nydes.

Arbejde
Hvis jeg kigger isoleret på arbejde så har jeg efterhånden gennem lang tid haft en god balance mellem arbejde og fritid.

Opgaverne i år har nok ikke været ligeså interessante som tidligere.  Faktisk har jeg haft flere projekter, som jeg ikke har fundet umiddelbart interessante.   Så jeg har måske følt at jeg har realiseret mig selv, men til gengæld har jeg fået god erfaring og læring af at løse nogle typer opgaver som ikke ligger indenform, hvad jeg normalt vil kalde mine fagområder.

Nogle af de nye erfaringer har allerede givet bonus i form af nye spændende opgaver, der udspringer af trængsler jeg har været igennem og erfaringer jeg har gjort mig med det.

Tilbage står jeg lidt med fornemmelsen af jeg stadig ikke rigtigt har fundet min rette hylde og stadigt må fortsætte min søgen.   Måske må jeg erkende at det er vilkårene når man som jeg kan lære rigtigt mange forskellige ting og måske ikke kan begrænse sig til eet område.

Jeg har nogle rigtigt gode kollegaer og en absolut fantastisk chef og de to ting gør at jeg stadig langt de fleste dage er glad for at være på arbejde.   Jeg ved godt at jeg er en lidt skæv karakter og ikke er helt som de fleste andre og derfor skal have lidt særbehandling.   Faktisk er jeg velsagtens hvad man kan kalde lidt forkælet.   Men det er til gengæld forudsætningen for at jeg kan gøre et godt stykke arbejde og kan gøre nogle af de ting, hvor jeg er begunstiget med særlige evner og talenter.   Heldigvis har jeg en chef, der formår at give mig de rigtige rammer og dermed får jeg muligheden for at gøre et godt stykke arbejde.   Tilmed har hun en empati jeg til stadighed imponeres over, og hun har en evne til hele tiden at forudse, hvor jeg er mentalt og sikre at jeg trives.   
Jeg er klar over at selvom jeg måske ikke har fundet min faglige hylde, ja så har jeg nok fundet det helt rigtige sted at arbejde.

Med udsving må det siges at være et år på det jævne.

Uddannelse
I efteråret har jeg læst Master i IT og det har været hårdt at bruge 60 timer i gennemsnit om ugen på arbejde og studie.  Til gengæld har studiet været enormt givende!
Jeg har lært så meget på de fire måneder og fået skrevet en god opgave om forandringsledelse, som jeg synes er et umådeligt interessant fagområde.

I det nye år vil jeg udforske nye områder som filosofi og videnskabsteori.
Jeg er kommet frem til at jeg trives med til enhver tid at være tilmeldt en-eller-anden form for undervisning og dermed være sikret læring.

Det har været et rigtigt godt år.

Venner
Overordnet så har jeg fået set de venner jeg gerne ville.   Men der er undtagelser og det vil jeg gerne gøre noget ved i 2008.  Carsten og hans familie i Nordjylland, Martin H. og Lise samt Jan og Lise får jeg ikke set nok. 

Generelt synes jeg at jeg har fået styrket båndene til mange af de mennesker som betyder meget for mig og det glæder mig.  
Jeg kan ikke lige se om de er kommet nye venner til.  Men der er flere personer som jeg sætter stor pris på, som godt kan gå fra at være gode bekendte og kollegaer til at være hvad jeg vil kalde venner.

Helt grundlæggende synes jeg at jeg har mange gode mennesker i mit liv og har et godt netværk, hvilket jeg priser mig lykkelig for.

Samlet set et ganske godt år.

Familie
Jeg har fået set min familie nogenlunde i den udstrækning jeg har ønsket mig.   Jeg har besøgt Anita nogle gange i Odense og Gustav og jeg var på en rigtig god tur til Barcelona.

Udover den familie som jeg er født ind i så er der nogle mennesker som jeg anser for familie.
Familien Bejder er mennesker som har valgt mig som familie i form af "Onkel Jeppe" og jeg ser det på samme måde.   De er alle fem nogen som jeg sætter umådeligt meget pris på og det at være Gudfader (Guldfader hvis man spørger Laura).

Min guddatter og hendes familie har jeg fået set cirka, den gang om måneden, som var målet for 2007 - som Per og jeg snakkede om.  Jeg har på fornemmelsen at vi kommer til at ses oftere i 2008 og det føles godt.

Jeg har tre andre personer som jeg anser for en form for familie.   Det er Stine, hendes søster Ann-Katrine og Stines datter lille Amélie.
Siden april har jeg med mellemrum passet Amélie og den lille charmetrold har stjålet mit hjerte og jeg har nu to øjesten (den anden er naturligvis min guddatter).
Familien og især mine to øjesten har været kilde til de største glæder i 2007.

Samlet set et rigtigt godt år!

Personlig udvikling
Jeg har brugt en del energi på at blive et mere positivt menneske.  Det er delvist lykkedes.
Der er stadig meget at arbejde med - men et-eller-andet siger mig at der efterhånden er lagt et fundament, som jeg kan få rigtigt meget ud af fremover.

Til min store tilfredshed bliver jeg stadigt bedre til at planlægge og gøre ting i god tid, hvilket gør livet lettere.
En lidt ny ting er at jeg i højere grad er blevet bedre til at holde nogle tanker og hemmeligheder for mig selv.   Selvom jeg stadigvæk er en ganske transperant person, så har jeg fået evnen til i højere grad at holde nogle ting for mig selv og på den måde lukke skodderne om visse aspekter af mit liv og opretholde privatsfæren.   Det har jeg nok tidligere manglet.

Fodboldfan
Ja Silkeborg rykkede ned fra SAS-ligaen og har ikke helt præsteret det jeg håbede i efteråret og ligger kun nummer tre i første division.   Indrømmet; det bliver spændende til foråret, men jeg byttede gerne noget af spændingen væk for nogle flere point og dermed større chance for oprykning.

Et år klart under middel.

Weblog
Jeg har i lange perioder ikke været aktiv på webloggen.   Lysten har ikke været der, og jeg nægter at skrive af pligt.  Og nogle tanker har jeg valgt at holde for mig selv og det betyder færre emner til webloggen.

Men jeg nyder stadigvæk i ny og næ at læse gamle indlæg og genkalde mig de øjeblikke jeg skrev om.    Jeg glæder mig over at de mange tanker og oplevelser er gemt, som små tidslommer der kan besøges når jeg ønsker det.
En sikkerhedskopi af alt indholdet brændt på en eller flere DVD'er står højt på ønskelisten.

Året er godkendt ud fra forudsætninger om at ikke alle år skal være ens.

Samlet set et okay år
Når jeg opsummerer så har det været godkendt år.   Der er ikke sket så meget skelsættende eller revolutionerende udover jeg måske har opdaget glæden ved børn.   Til gengæld er der positiv fremgang på de fleste områder og jeg har reelt ikke meget at klage over.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar