lørdag, februar 28, 2009

Ny vin på gamle flasker

Fuglene sang og luften var kølig da jeg stod op klokken 8:16 her til morgen. Den første kop espresso var lavet og drukket før klokken var halv ni.

Mens jeg sad og kiggede ud på den stille vintermorgens Trøjborg med sine ganske få lyde, tænkte jeg på, hvor meget der var sket siden sidste år på samme tid, hvor jeg havde en tidlig lørdag morgen som denne og også kiggede ud af vinduet for at svælge i stilheden og roen.

Ting har ændret sig og jeg har ændret mig.

Det er fascinerende at opleve at jeg tænker andre tanker, ser meget med andre og mildere øjne. Jeg er mere åben og afslappet. Paraderne er sænket, dele af det tunge panser pillet af og jeg er ikke længere så vagtsom.

På mange måder er jeg blevet meget mere mig selv og den det er meningen at jeg skal være. Det føles pragtfuldt. Samtidigt kan jeg ærge mig lidt over at jeg ikke har været det altid og at det skulle tage så mange år før bindet for mine øjne er faldet bort og jeg kunne se mig selv som jeg er.
Jeg forstår nu fuldt ud Søren Kierkegaard da han sagde "Livet leves forlæns, men forstås baglæns".

Her i bakspejlet kan jeg se mange tegn som jeg nu forstår viste at mange af de mennesker, som jeg har tættest på mig i mit liv, formentligt har set den rigtige Jeppe i lang tid før jeg selv gjorde. Måske har de i virkeligheden aldrig set andet.

Hvem har jeg så været al den tid, hvor jeg ikke har været mig selv?
Svaret må være at jeg har været mig selv bare i en ubalanceret og søgende version. En form for åndelig halvfabrikata om man vil. Jeg har med andre ord også været mig, men nu er jeg bare mere, skarpere, tydeligere og helt klart mere i balance.

Når jeg idag kigger mig selv i øjnene i spejlet og tænker tilbage på mit liv det sidste stykke tid - så er jeg godt tilfreds og kan lide, hvad jeg ser.

Verden synes smukkere, større og mere indbydende. Selv luften jeg indånder smager bedre og kommer dybere ned i lungerne og det føles pragtfuldt at være så meget i live.

Nu vil jeg bruge resten af min planløse weekend på at gøre ting, som jeg har villet gøre meget længe, og som jeg nu har overskud til. Det føles som pludseligt at være parat efter længe at have ventet på at blive det uden at vide, hvad jeg skulle gøre for at blive det.

For en person som jeg der altid har minimum både en plan A og en plan B - så virker det fantastisk når tilfældet bare råder, hvor planer ikke kan.

Jeg vil gå ud i livet og fylde lungerne med luft...

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar