lørdag, august 14, 2010

Alt for mange bøger

Jeg ville lige opdatere min sektion i højresiden "Bøger jeg læser" og kom frem til at jeg er igang med at læse mere end en håndfuld. Defineret som bøger, hvor jeg har et bogmærke som indikerer at jeg har læst noget, men ikke det hele.

Tre af bøgerne handler om at skrive og der er det naturligt at de bruges som led i en proces. De resterende er skønlitteratur og her kan det forekomme mærkværdigt at jeg ikke læser dem færdige.

Bogen som jeg dagligt læser i, når jeg kører med bus til og fra arbejde, er "The Angel's game" og den er jeg snart færdig med og helt uden afbrydelser. De tre øvrige må jeg indrømme på et-eller-andet tidspunkt har de tabt mig som læser.
På to af dem har jeg anbefalinger om at få dem læst færdige for de skulle ifølge mine kilder være gode bøger. Spørgsmålet er så, hvornår jeg får gjort det. Det kommer hurtigt til at minde om pligt og det bør man som læseglad amatør næppe tillade sig.

Sandheden er også at så snart jeg er færdig med en bog står der minimum en håndfuld andre i reolen og hopper for at blive den næste. En liberalist ville sige at der i den situation er en naturlig konkurrence, hvor alle bøger der er i spil kæmper om at blive udvalgt. Jeg kan faktisk godt lide tanken om at jeg, hver gang vælger netop den bog som jeg vurderer vil give mig størst fornøjelse. Så får jeg nok mest muligt ud af de mange timer jeg bruger på at læse.

Efter jeg selv er begyndt at skrive tekster har jeg fået et dilemma - skal jeg vælge efter lyst eller efter, hvilke forfattere jeg kan lære mest af. Det er nemlig ikke altid det samme. Genren historiske romaner med masser af sværd er generelt ikke overbefolket med dygtige forfattere.

Hvad skal jeg læse når jeg er færdig med "The Angel's game"? Aner det faktisk ikke. Omend de to bøger jeg fik af Mikkel igår i fødselsdagsgave ser morderligt interessante ud.

2 kommentarer:

  1. Afslører du i øvrigt ikke snart cliff hangeren fra din års-status?

    SvarSlet
  2. Måske jo. Skal lige overveje helt præcist, hvordan den skal præsenteres.

    Ellers må det vente til årsopgørelsen for 2010.

    SvarSlet