lørdag, august 28, 2010

Hvorfor skriver jeg weblog?

Uerkendt narcissist
For fem år siden havde jeg denne forklaring på hvorfor jeg skrev weblog.

Endeligt har jeg igen genfundet lysten til at skrive weblog igen.
Jeg har flere gange troet at jeg havde fået lysten tilbage, men det har vist sig hver gang at jeg kun havde lyst til at skrive et bestemt indlæg og lægge det på nettet. Ja for det med at lægge noget på nettet er en ganske væsentlig del af at skrive weblog.
Hvis ikke jeg ville gøre mine tanker, sorger, undren og oplevelser tilgængelige for både kendte og ukendte mennesker – ja så skrev jeg blot dagbog.

Jeg er kommet frem til at der er fem formål som min weblogskrivning tjener. To opfyldes mens jeg skriver og tre når teksterne er på bloggen.
Og nej narcissisme er altså ikke et af de erkendte formål.

Skriveprocessen
FORMÅL 1
Det som stærkest driver mig til at lægge tekster online, er at jeg er nødt til at være ganske afklaret om noget som optager mig for overhovedet at kunne formulere det så andre har en chance for at forstå det. Netop processen med at opnå indsigten og afklaringen har jeg lært at holde meget af. Faktisk bruger jeg samme metodik når jeg ikke skriver weblog og har i øvrigt også talrige indlæg som aldrig bliver andet end skuffegemte tanker.

FORMÅL 2
Jeg kan godt lide at skrive og mine indlæg er født helt og holdent i mit univers og dermed kan jeg tillade mig at vælge præcis det sprog og den form jeg ønsker. Det er afstressende blot at kunne lade fingrene danse og se et umiddelbart produkt som løbende kan forøges, omformes, forædles og destilleres til noget jeg føler stolthed over.

Min stemme på nettet
FORMÅL 3
Når jeg har brugt tid og energi på at komme frem til en tekst jeg vil lægge online så er der to øvrige formål.
Det som drev mig til at skrive weblog for efterhånden 7 år siden var erkendelsen af at jeg ikke evnede at have kontakt med alle de mange mennesker der er i mit liv. Jeg følte at der altid var noget jeg havde glemt at fortælle til nogen. Derfor øjnede jeg en let løsning ved at lægge en del af det jeg ville fortælle ud på internettet så det var let at finde for de som ønskede at høre, hvad der foregik i mit liv.
Man kunne populært nemt og bekvemt tegne et abonnement på nyheder fra mit liv.

FORMÅL 4
Et formål som nok især de seneste to-tre år har været afgørende for de indlæg jeg har skrevet er et ønske om at give min læring og oplevelser videre til de som måtte kunne bruge dem. Mange af de ting jeg tumler med og har spekuleret over tænker jeg mange andre kan genkende. Måske kan mine konklusioner og spekulationer give værdi.

Jeg vil gerne give noget tilbage til internettet som har givet mig så meget. Nej pjat.

FORMÅL 5
Jeg er jo bare et menneske, men et menneske med mange facetter. Nogle facetter føler jeg mig ikke sikker på er kendte af ret mange og jeg vil gerne prøve at bryde med det indtryk som nogle måske kan have fået af mig. Jeg ved godt at jeg kan virke som en rebelsk gøgler eller en speedsnakkende kontrolfreak. Det er sandheden, men dog slet ikke hele sandheden. Ikke ifølge min selvopfattelse ihvertfald og det er den eneste rettesnor jeg har.
Det er måske her at narcissismen i virkeligheden har indsneget sig ind for egentligt så nægter jeg at acceptere den opfattelse andre har af mig. Måske burde jeg bekymre mig mindre om, hvad andre tænker. Men jeg er et udadvendt menneske, som får energi af at omgås andre mennesker og jo mere positive relationerne er jo mere energi. Min erfaring siger mig at jo bedre indstillet de jeg møder er på, hvem jeg er som person, jo mere positiv bliver relationen.

Ergo forsøger jeg at skabe energi med ord. Netop den sætning kunne godt være skriften på min gravsten engang i fremtiden.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar