lørdag, november 13, 2010

Ja det er pengene værd - eller vinderen er...

Nu har jeg fået mig en køkkenmaskine. Og til min egen og andres overraskelse er det ingen af de to kandidater Assistenten eller KitchenAiden.

Næ det blev Bosch MU86 med masser af motorkraft, rød lak på aluminiumschasiet og et væld af mere eller mindre nyttigt udstyr.

Største problem er såmænd at tumle de mange kræfter når de slippes løs på en forsvarsløs melblanding. Dejen er bogstaveligt talt på vej ud af skålen og lykkes med det, hvis ikke jeg er opmærksom.

Men det er en fornøjelse hurtigt og effektivt at kunne ælte en dej. Især når jeg følger opskrifterne fra min nye bagebog fra Meyers madhus. Udfordringen nu er at båndbredden på min bageproduktion klart overstiger lagerkapaciteten i fryser og mave.

Som Gitte på arbejde så klogt siger, så er nybagt brød altid en velkommen gave. I skal nok håbe at jeg får bagt noget godt, for I kommer til at få det som gaver fremover. Gaver kan man jo som bekendt ikke takke nej til. Hvis det ikke er godt så smil stort og giv det til fuglene, børnene, naboen eller den hjemløse når jeg er taget hjem igen.

Jeg glæder mig til at bruge køkkenmaskinen til andre ting end blot brøddej. Den er oplagt til at tumle store mængder fars og vaniliekransene til jul skal selvfølgelig på korrekt vis køres gennem kødhakkeren. Så bliver det motoriseret jul i det lille hjem på Trøjborg.

Ñæste opgave bliver at røre en dej til hjemmelavede hindbærsnitter i morgen.

Jeg ved godt at jeg lyder som Hüttemeyer med en maskinfetish, men jeg har opdaget glæden ved bagning og powertools.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar