søndag, januar 16, 2011

Årsopgørelse for 2010

Året der gik
2010 har været et skelsættende år. Store ting er sket. Hemmeligheder er afsløret og andre hemmeligheder skabt. Det har været et hårdt år, som har krævet masser af energi og jeg har til tider haft svært ved, at finde ud af, hvordan jeg skulle håndtere de ting jeg havde sat mig for.

Jeg har været nødt til at tage et øget ansvar for både mig selv og mine omgivelser. Det er desværre ikke altid lykkedes.

Økonomi
Der var fremgang at spore i forhold til 2009. Dybest set har jeg haft råd til at gøre det jeg gerne ville og samtidigt fortsat betale af på mit boliglån og sågar spare ekstra op til pension. Jeg har kunnet holde en god ferie i Centraleuropa, tage på højskole og flere skrivekurser samt kunne foretage et par glædeskabende investeringer.
Samtidigt har værdipapirerne bade I pensionsdepot og åbent depot genvundet ganske meget af det tabte fra de foregående år og dermed er min økonomi mærkbart forbedret.

Samlet set et ganske fint år.

Bolig
I januar blev der frisket op med nyt sofabord, koskind og et farvestrålende maleri til stuen, et stort sort-hvid-foto med Zen-motiv til soveværelset og ikke mindst et fantastisk maleri som Stine og Amelie har malet til mig.

Elmåler anno 2010
Endeligt endeligt er jeg sluppet af med den store og opsigtsvækkende museumsartifakt i min entre. Den gamle sorte elmåler er nu udskiftet med en moderne grå boks i halv størrelse. Det betyder at jeg kan sætte et skab op udenom og både skjule den, underlige tykke elledninger på væggen og få nogle ekstra hyldemeter til køkkenting.

Køkkenmaskinen
Et enkelt nyt apparatur er kommet til efter længere tids nøje overvejelser her på bloggen; en køkkenmaskine. Rød, kraftfuld og effektiv.

Rengøringshjælp
Siden foråret har jeg haft en pige til at komme hver anden onsdag og gøre rent. Det er en af de bedste dispositioner jeg længe har foretaget. Jeg nyder at komme hjem til et rengjort hjem og i dagligdagen er det dejligt afslappende at vide at der enten er rent eller så bliver der snart gjort rent. Når jeg får gæster fylder rengøringen ikke længere særlig meget i forberedelserne.

Samlet set et godt år.

Legetøj
Jeg fik en lille fræk MacBook Air lige før årsskiftet. Den er jeg hurtigt blevet rigtigt glad for. Det er en fuldblodsbærbar som samtidigt er så lille at den nemt kan komme med i weekendtasken. Den holder batteri i op til 7 timer og det lægger alen til mine muligheder for at skrive mens jeg er på farten.

Et fint år.

Arbejde
Igen i år har der været perioder, hvor jeg har knoklet mere end jeg bryder mig om. For det meste er der en passende balance mellem arbejde og fritid, men jeg kan godt mærke at når jeg er på arbejde så kræver det at jeg arbejder intensivt og ganske effektivt.

Jeg håber at tempoet kan mindskes en smule i 2011 og at en kombination af større erfaring og effekter af tidligere års forbedringer vil kunne bidrage til at tage toppen af de hårde perioder.

Jeg må være ærlig og sige at når der er allermest run på så overvejer jeg meget seriøst om det er sådan jeg ønsker at tjene mine penge. Jeg overvejer om jeg måske skal tage et mindre krævende job og så leve med en lavere indkomst. Det er ikke utænkteligt at jeg en dag tager netop det skridt. Jo ældre jeg bliver jo mindre energi synes jeg at kunne mønstre og jeg synes det er alt for tidligt at brænde ud før jeg bliver 50.

De gode ting ved mit job er friheden, ansvaret og især nogle helt igennem fantastiske kollegaer, som jeg meget nødigt vil undvære.

Et acceptabelt år.

Uddannelse
Jeg har stadigvæk slet ingen lyst til uddannelse i min faglighed. Jeg spekulerer undertiden på om jeg nogensinde får det igen og hvad der egentligt drev mig i de mange år, hvor jeg ikke kunne få nok.

I foråret gik Rene og jeg på kursus om filosofi på Folkeuniversitetet – det var rigtigt interessant og jeg fik hørt en masse podcasts om filosofi.

I sommerferien var jeg på Vallekilde Højskole i Oddsherred tæt på Sjællands Odde. Sammen med Elinor og Søren fra skrivegruppen var jeg en lille uge på skrivekursus. Indholdet af kurset jeg fulgte om at skrive plots var godt. Men det var også en stor oplevelse at møde så mange interessante mennesker som brændte for det samme som jeg. Vi har allerede talt om at tage af sted igen til sommer.

I efteråret gik jeg på et godt skrivekursus på Folkeuniversitetet, sammen med Elinor og Trine fra skrivegruppen, hvor vi lærte at skrive essays, kortprosa og meget andet. Det var spændende og udfordrende. Jeg mødte nogle personligheder, som jeg normalt aldrig ville bruge tid sammen med og det var en interessant dimension at skulle forholde mig til dem – og de til mig.

Samlet set et rigtigt godt år.

Venner
Jeg føler at jeg i 2010 har fået set rigtigt mange af de mennesker jeg gerne vil bruge min tid sammen med. Men jeg må igen erkende at jeg nok aldrig får nok tid til at få ren samvittighed. I stedet vil jeg gøre tre ting.

1) Være bedre til at ringe til vennerne – på mobil og via Skype
2) Skrive endnu flere emails
3) Forsøge at overtale mig selv til at jeg gør en fin indsats og at jeg ikke behøver at have dårlig samvittighed. (Hvilket er lidt en skam for jeg er rigtig god til at udvikle og nære en dårlig samvittghed)

Der er nok kommet fire nye ansigter til blandt de mennesker jeg bruger tid på.
Brian – som er en ven af Tores, som også kommer fra Låsby og har gået på Låsby skole en årgang under mig. Vi har mange af de samme interesser og det er mig egentligt lidt en gåde, hvorfor jeg ikke opdagede ham dengang. Vi tog på en mandetur til Rold Skov en weekend i oktober og hyggede os med bål, trangia og økser. Jeg har på fornemmelsen at der kommer mange ture i fremtiden.

Derudover er der kommet tre nye mennesker ind i mit liv; nemlig skrivegruppen med Elinor, Trine og Søren. Tre herlige mennesker, som deler min interesse for skrivning og som samtidigt er nogle hyggetrolde og kilde til inspiration. Jeg kan næsten ikke forstå at jeg kun har kendt dem et år.

Familie
Lige i starten af august blev jeg onkel igen. Denne gang til Anita og Nicolais lille dreng, som siden er døbt Alfred efter vores bedstefar.

Andre ting er sket, men da det vedrører mange andre end mig har jeg efter lang tids overvejelse ikke afsløre det her på bloggen. Men det er en stor og afgørende ting. Flere og flere af de nærmeste er blevet informeret og flere vil blive det.
Blot for at imødegå nogle spekulationer så er jeg hverken sprunget ud som homoseksuel, købt mig en russisk postordrebrud eller fået børn i dølgsmål.

Jeg ville ønske jeg kunne fortælle det, for der er intet forkert eller dårligt over det. Tværtimod. Men jeg bliver nødt til at respektere, at jeg har indflydelse på andres liv og derfor til tider må tilsidesætte mine egne ønsker og behov.

Et meget ambivalent år med både rigtigt gode og rigtigt svære hændelser.

Personlig udvikling
Jeg gik til yoga helt frem til sommerferien. Siden har travlhed på andre fronter holdt mig fra de orange madrasser. Men jeg håber at kunne genstarte i løbet af foråret.

Jeg har brugt rigtigt meget tid på at skrive og lære at skrive i 2010. Det har været dejligt at få en ny passion. 2011 er nok året, hvor jeg må se, hvad skriveriet skal medføre. I december indsendte jeg en novelle til en novellekonkurrence. Det bliver spændende at få tilbagemeldingen til februar (jeg kan afsløre at tilbagemeldingen var ikke-eksisterende og dermed negativ).

I det forgangne år jeg har fået læst en masse gode og nogle få knapt så gode bøger. Spredningen på genrer er blevet større end tidligere, og jeg oplever en glæde ved at udvide min horisont. Ulempen er at jeg er blevet klar over, hvor mange fantastiske forfattere jeg bliver nødt til at læse mere af. Det kan blive dyrt, tidskrævende men også herligt.

De seneste måneder har jeg læst om mindfulness og så småt begyndt at arbejde med nogle af de værktøjer det introducerer. Forskellige andre ting har gjort at jeg ikke har kunnet bruge så meget tid på det som jeg gerne ville. Men i 2011 vil det helt sikkert få den tid det fortjener.

Et godt år.

Fodboldfan

Silkeborg formåede at blive i Superligaen selvom de spillede et forfærdeligt forår. I efteråret kom de tilbage på ret kurs. Det var i hvert fald ikke kedeligt at følge dem i 2010.

Et acceptabelt år!

Weblog
Jeg har på fornemmelsen at der er kommet flere indlæg i 2010 end i de to foregående år. Om ikke andet så er der kommet mere substans i mine indlæg. Det sidste halve år har jeg i tiltagende grad genfundet lysten til at skrive weblog og det glæder jeg mig over. Jeg ved også at I er mange som stadigvæk følger den og sætter pris på muligheden for at følge med i mit liv og mine tanker. Jer skylder jeg også en løbende strøm af information og det skal I få.

Et år som sluttede godt.

Samlet indtryk
2010 har været et begivenhedsrigt år. Især på det personlige plan er der sket mange ting, hvilket har været godt. Jeg tror at 2010 er et årstal jeg vil huske resten af mit liv.

2 kommentarer:

 1. Bliver der engang, hvor du kan fortælle det? For rare ting om en selv er jo noget af det rareste at dele.

  Og jeg er åndssvagt nysgerrig. Indrømmet. Fordi jeg i den tid, hvor jeg så dig ofte, altid tænkte på, at du manglede noget glæde i dit liv. :-)

  SvarSlet
 2. Jeg tror og håber at der kommer en dag, hvor jeg kan fortælle om det.

  Indtil videre har jeg løbende kunnet fortælle det til flere.

  Ja det er egentligt tæt på tarveligt at flage med noget spændende uden at fortælle, hvad det er.

  Godt set. Der manglede også flere ting i mit liv dengang og dermed var lykken også mere sparsom. Det er heldigvis noget andet nu.

  SvarSlet